Ontspannen in Egmond

Kom tot rust met deze activiteiten

Ontspannen is voor iedereen anders. Waar de een ontspanning vindt in meditatie, zoekt een ander het juist in het leveren van een sportieve prestatie. Misschien vind jij ontspanning in de strijd tegen de elementen, de omgang met dieren of wordt je liever heerlijk gepamperd in een comfortabele omgeving? We zijn voor jou op zoek gegaan naar ontspannende activiteiten in Egmond, in deze blog geven we je 5 tips.

Geniet van de natuur

Egmond is aan alle kanten omringd door prachtige natuur. Zee, strand, het afwisselende duinlandschap en iets verderop de polders.

Hotel Zuiderduin - Strand - 360 Tour

Maak je hoofd lekker vrij door een fijne strandwandeling waarbij je de frisse zeewind opsnuift. Ontspan met een wandeling of fietstocht door het Noordhollands Duinreservaat waar bos, binnenduingraslanden, zoetwaterpoeltjes en duinen elkaar afwisselen. Naast strand en duinen biedt Egmond ook een prachtig polderlandschap waarbij ook de geschiedenis van de Egmonden aan bod komt. Daarnaast mag je in het bollenseizoen de kans niet laten schieten om te genieten van de kleurenpracht van de bloeiende bollenvelden. Als je daarvan niet tot rust komt …

Avondje uit

Wist je dat je in Egmond aan Zee kunt genieten van top-entertainment? Diverse populaire acts treden regelmatig op in Hotel Zuiderduin.

ZUIDERDUIN ENTREE 2017 5 mb

De dinnershows staan garant voor een heerlijk ontspannend avondje uit. Het geheel verzorgde arrangement biedt naast een fantastisch liveoptreden ook uitgebreide koude en warme buffetten én een overnachting met ontbijtbuffet. Daarnaast kun je gratis gebruik maken van het zwembad en de sauna’s van het hotel. Na afloop van de dinnershow nog even een frisse neus halen? Het hotel ligt op zo’n 100 meter van het strand.
Zijn er geen dinnershows? Dan zit je in Hotel Zuiderduin nog steeds goed voor een avondje uit. Ga lekker dineren, bowlen, of een combinatie daarvan. Sluit de avond af met een potje pool en een drankje in de gezellige pub.

Diverse behandelingen en massages

Even heerlijk ontspannen? Laat je tijdens jouw verblijf aan zee pamperen bij Zenmoodz Beauty & Spa in Hotel Zuiderduin en geniet van alle faciliteiten.

Zuiderduin-faciliteiten-sauna03

Hier vind je Finse sauna’s, Japanse baden, een stoombad, lounge sauna, zoutsauna, infraroodcabine en zwembad. Je kunt ook een keuze maken uit een scala aan behandelingen in de schoonheidssalon die afgestemd zijn op de verzorging van jouw huid. Daarnaast bieden ze ook diverse massages, bijvoorbeeld: drukpunt voetmassage, de Wellness Special voor rug, nek en schouders of de Soft Touch ontspanningsmassage. Ontspannen voelde nooit eerder zo fijn!

De Wim Hof Methode - Fundamentals Workshop

Brrrr! Misschien dat je een duik in een ijsbad niet meteen associeert met ontspanning. Toegegeven: het is eerder een inspanning om jezelf te overwinnen.

WHM_FundamentalsWorkshop02

Toch mag deze activiteit niet ontbreken in dit overzicht van ontspannende activiteiten. De Wim Hof Methode bestaat uit drie componenten: Ademhalingstechnieken, Koude training en Mind-set/focus. Tijdens een WHM-workshop leer je zowel de theorie als de technieken om aan de slag te gaan met jouw gezondheid. Combineer de workshop met een heerlijk ontspannende wandeling door de natuur en een comfortabele overnachting in Hotel Zuiderduin.

Alpaca Ecofarm

Heb je al eens gewandeld, geluncht of een soepmomentje gedeeld met een alpaca? Bij Alpaca Ecofarm kun je het gehele jaar terecht voor diverse activiteiten waarbij quality time met een alpaca niet mag ontbreken.

alpaca-gabi

Foto: Gabi via Pixabay

Diverse onderzoeken tonen aan dat zelfs het bekijken van foto’s van dieren al kan leiden tot verminderde stress. Al ligt het er waarschijnlijk wel aan wat voor dier afgebeeld is. Alpaca’s zijn niet alleen zachtaardig en nieuwsgierig naar mensen maar zien er ook ontzettend schattig en aaibaar uit. Combineer je dit met de ontspannende werking van wandelen in de natuur … Bingo! Hoe Zen wil je het hebben?

Tip

Wil je er even lekker tussen uit? Boek een voordelige overnachting en geniet in Egmond aan Zee.

Kijk hier voor de prijzen en beschikbaarheid.