Welkom in Egmond aan Zee

Egmond is in elk seizoen prachtig, maar ben je vooral liefhebber van zon, zee en strand? Dan is de periode van mei tot oktober de beste tijd voor een bezoekje aan Egmond aan Zee, bijvoorbeeld tijdens het Pinksterweekend. Trek eropuit met vrienden of gezin en verken deze gezellige kustplaats. Maak een fijne strandwandeling, wandel of fiets door het uitgebreide, ongerepte duingebied. Of strijk in het lentezonnetje neer op een van de vele gezellige terrasjes die Egmond rijk is.

Kom genieten bij ons in Egmond aan Zee

Waarom in het pinksterweekend naar Egmond aan Zee?

Veelzijdig Egmond heeft iedereen wel wat te bieden. Bezoekers van de badplaats kunnen genieten van zee, strand en natuurschoon maar ook van leuke bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving. Eind mei loopt de temperatuur al lekker op zodat je hier volop van kan genieten.

Voor strandliefhebbers

Egmond aan Zee beschikt over een prachtig strand onderscheiden met de Blauwe Vlag. Prima voor zandkasteelbouwers, schelpenverzamelaars en strandwandelaars. Ook liefhebbers van loungen komen hier aan hun trekken: er zijn verschillende gezellige strandpaviljoens waar je fijn kunt ontspannen en genieten van het uitzicht over de Noordzee.

Voor gezelligheidsmensen

Het kustdorp heeft een klein maar levendig centrum met leuke restaurants en gezellige terrasjes. Hier kun je neerstrijken voor een hapje en drankje voor of na het shoppen. Nieuwe (bad)kleding, leesvoer, watersport artikelen, souvenirs, woondecoratie … je vindt het in de winkelstraat van Egmond aan Zee. Voor nog meer gezelligheid moet je bij Lucky Strike Bowling zijn, dé gelegenheid voor een leuke middag of avond!

Voor wandelaars, fietsers, natuurvrienden en rustzoekers

Egmond aan Zee is gelegen aan zee en omringd door een prachtig duinlandschap; het Noordhollands duinreservaat. In het Noordhollands duinreservaat kun je genieten van een afwisselend landschap waarbij je ook grazend vee, zoals de Schotse Hooglander, kan tegenkomen. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen maar zorg er wel voor dat je een duinkaart aanschaft.

Ben je niet zo van het fietsen of wandelen maar wil je wel wat meer van de omgeving zien? Wat dacht je van het huren van een E-chopper? Lekker uitwaaien terwijl je naar alle bezienswaardigheden in de omgeving van Egmond aan Zee rijdt. Bij Coast Cruisers kun je terecht voor het huren van een E-chopper of een E-bike.

Voor liefhebbers van uitstapjes

Egmond aan Zee is een prima uitvalsbasis voor een heerlijk dagje eropuit in Noord-Holland. Heb je even geen zin in het strand, valt het weer een beetje tegen en heb je de vuurtoren van Egmond al bezocht? In de omgeving van Egmond is heel veel te doen. Zo kun je naar de nabij gelegen stad Alkmaar voor een middagje shoppen, een rondvaart of bezoek (alleen op vrijdag) de kaasmarkt. In de omgeving van Egmond zijn flink wat musea, leuk voor jong én oud. Bijvoorbeeld Huis van Hilde in Castricum waar je van alles te weten komt over de geschiedenis van Noord-Holland. Of bezoek ‘ontdekmuseum’ Museum BroekerVeiling waar alles draait om doen en beleven. Tip: neem reservekleding mee.

Voor iedereen

Wil je tijdens Pinksteren verblijven in een hotel met veel faciliteiten of een gezellig knus hotel? Wil je zo dicht mogelijk bij het strand verblijven of liever bij de duinen? Hotelinegmond.nl heeft een ruim aanbod, er is voor iedereen wel iets bij.