Ons favoriete kustdorp, Egmond aan Zee.

Waar de schoonheid van de Nederlandse kust samenkomt

Met zijn prachtige strand, pittoreske omgeving en gezellige sfeer is Egmond aan Zee een van de meest geliefde badplaatsen van Nederland. Gelegen aan de Noordzeekust in de provincie Noord-Holland, trekt deze badplaats elk jaar duizenden toeristen, zowel uit Nederland als daarbuiten. Maar waarom is Egmond aan Zee zo geliefd? Hieronder vertellen we je waarom we denken dat Egmond aan Zee de ideale plek is om te genieten van een vakantie aan de Nederlandse kust of voor een dagje er even tussenuit.

Naamloos-3

Het strand...

Laten we beginnen bij het meest voor de hand liggende: het strand. Egmond aan Zee heeft een van de breedste en mooiste stranden van Nederland, dat zich uitstrekt over maar liefst 8 kilometer. Ja, je leest het goed, 8 kilometer! Dat betekent dat er genoeg ruimte is voor iedereen om te genieten van een dagje aan zee zonder dat je je handdoek hoeft te delen met je buurman. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon en de zee. Of je nu komt om te wandelen, zandkastelen te bouwen, zwemmen, surfen of gewoon lekker te ontspannen; het strand van Egmond heeft voor ieder wat wils.

Daarnaast heeft het Egmondse strand een breed scala aan strandpaviljoens en restaurants die heerlijke hapjes en drankjes serveren. Na een dag op het strand kun je dus nog lekker nagenieten met een verfrissend drankje of een smakelijke maaltijd.

Wil je meer te weten komen over het strand van Egmond? Lees onze blog hier!

Naamloos-3

De prachtige omgeving...

Egmond aan Zee ligt aan de voet van het Noordhollands Duinreservaat, een uitgestrekt natuurgebied dat zich uitstrekt langs een deel van de Noordholandse kust. Het is een ideale plek om te wandelen en te fietsen, en te genieten van de rust en stilte van de natuur. Het duinreservaat is ook een belangrijk broedgebied voor veel vogelsoorten, dus neem vooral je verrekijker mee.

Een andere bezienswaardigheid in de omgeving is de kenmerkende vuurtoren van Egmond aan Zee deze is in de zomermaanden te beklimmen. Het biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en is een geliefd onderwerp voor fotografen.
Wil je meer te weten komen over de duinen van Egmond? Lees onze blog hier!

Naamloos-5

De charme van de kleinschaligheid

Egmond aan Zee is niet alleen een prachtige, maar óók een enorm gezellige badplaats. Je vindt er tal van restaurants en cafeetjes waar je kunt genieten van een heerlijke lunch of een koud biertje. Of je nu houdt van vis, pizza, salade of een goed stuk vlees, er is voor ieder wat wils. Bovendien zijn de straatjes in het oude centrum van Egmond aan Zee gevuld met gezellige winkeltjes waar je heerlijk een dagje kan rondstruinen voor leuke souveniers voor het thuisfront.

Wil je weten waar je nog meer kan shoppen in de omgeving? Lees onze blog hier!

Kortom, Egmond aan Zee is een echte parel aan de Nederlandse kust die je absoluut niet mag missen. Of je nu wil ontspannen op het strand, de natuur wil verkennen of gewoon wil genieten van een gezellig dagje uit, Egmond aan Zee heeft het allemaal! Pak dus snel je koffer en ga op avontuur in deze geweldige badplaats. We zijn ervan overtuigd dat je er geen spijt van zult krijgen!

Tip

Wil je er even lekker tussen uit? Boek een voordelige overnachting en geniet in Egmond aan Zee.

Kijk hier voor de prijzen en beschikbaarheid.