De leukste dingen om te doen in Egmond aan Zee

Heerlijk genieten dichtbij huis

Ongeacht het seizoen of het type weer, is er in en rondom Egmond van alles te doen. Van ‘pootjebaaien’ tot ‘uitwaaien’, in elk seizoen staan zee en strand garant voor urenlang vermaak. Maar Egmond aan Zee heeft meer te bieden dan zee en strand. Zo is er de gezellige winkelstraat met allerlei leuke winkeltjes.

In het zomerseizoen kun je op de 2e vrijdag van de maand de gezellige Roots Market op Boulevard Noord afstruinen. Ontspannen aan het strand kan je afwisselen met het genieten van een lekker drankje of heerlijke lunch of diner in een van de vele strandpaviljoens, restaurants en terrasjes. 

rootsmarkt

Aan alle kanten omringd door prachtige natuurgebieden

Natuurliefhebbers kunnen volop genieten van de mooie natuur rondom de Egmonden.

Vanuit Egmond aan Zee trek je zo te voet of op de fiets de duinen in waar je kunt genieten van de prachtige natuur met een grote verscheidenheid aan plant- en diersoorten. In het duingebied rond Castricum, Egmond, Bergen en Schoorl worden regelmatig activiteiten en excursies voor jong en oud aangeboden. Je kunt hiervoor onder andere terecht bij Bezoekerscentrum De Schaapskooi te Bergen, Buitencentrum Schoorlse Duinen en Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum. Naast het duinlandschap is er verder in de streek meer moois om van te genieten. Bijvoorbeeld het Heilooërbos, Geestmerambacht en het Rijk der Duizend Eilanden.

Dames fietsen

Buiten Egmond kun je ook zoveel kanten op! 

Heb je zin in een dagje statten of cultuursnuiven? Dan is Alkmaar ‘the place to be’! Vanuit Egmond aan Zee is Alkmaar prima te bereiken met auto of bus.

Liefhebbers van geschiedenis en cultuur kunnen hun hart ophalen in Alkmaar. Deze historische stad heeft naast de wereldberoemde kaasmarkt van alles te bieden. In het mooie oude centrum vind je de Grote of Sint-Laurenskerk, prachtige hofjes en volop gezellige cafés, terrasjes en restaurants. Uiteraard is een bezoek aan de kaasstad niet compleet zonder een bezoek aan de kaasmarkt (alleen in het zomerseizoen) en het Hollands Kaasmuseum, gevestigd in de Alkmaarse kaaswaag.

kaasmarkt

Tip

Wil je er even lekker tussen uit? Boek een voordelige overnachting en geniet in Egmond aan Zee.

Kijk hier voor de prijzen en beschikbaarheid.