De leukste museum-uitjes met de kinderen

In de omgeving van Egmond aan Zee

Kinderen kunnen zich urenlang vermaken met water en zand; in Egmond aan Zee is daar zeker geen gebrek aan. Maar wist je dat er in de omgeving van Egmond heel veel te doen en te ontdekken is? Zo wordt jullie vakantie nog leuker! Een aanrader voor als je geen zin hebt in een stranddag, omdat het weer heel slecht is, omdat je het interessant vindt maar natuurlijk vooral omdat het superleuk is!

We hebben de leukste museum-uitjes in de omgeving van Egmond aan Zee, voor jong en oud, alvast voor jullie verzameld.

Huis van Hilde - Castricum 

Huis van Hilde vertelt de geschiedenis van Noord-Holland aan de hand van archeologische vondsten. Naast een vaste tentoonstelling vinden er tijdelijke tentoonstellingen en evenementen plaats. Tijdens de schoolvakanties worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Huis van Hilde is voor kinderen superleuk omdat ze actief archeologie kunnen beleven. Zo kunnen ze vondsten aanraken en bestuderen in het Archeolab, zelf archeologisch onderzoek doen in de ArcheoHotspot, het verleden beleven in de ArcheoGame en op speurtocht door het museum.
Kijk voor actuele informatie op: Kijk voor actuele informatie op: https://www.huisvanhilde.nl/

Zee Aquarium – Bergen aan Zee

Naast 870451 liter water heeft het Zee Aquarium in Bergen aan Zee meer dan 300 verschillende vissoorten in huis. Deze zijn thematisch te zien; ontmoet de verschillende fantastische en soms huiveringwekkende vissen en reptielen van de Amazonejungle, ontdek de vissen en zeedieren die in de Atlantische Oceaan, tropische wateren en Middellandse Zee leven en leer over de onderwaterwereld van de Noordzee. Je bent het hele jaar welkom om de pracht van de bewoners van het Zee Aquarium te bewonderen.
Kijk voor actuele informatie op: https://www.zeeaquarium.nl/ 

Stedelijk Museum Alkmaar – Alkmaar

Ken jij de uitdrukking 'In Alkmaar begint de Victorie'? Als eerste stad van de Nederlanden doorstond Alkmaar tijdens de Tachtigjarige Oorlog de belegering van het Spaanse leger. Leer van alles over het beleg van Alkmaar en maak daarna een sprong in de tijd naar de Gouden Eeuw van Alkmaar. Naast deze vaste tentoonstellingen zijn er in het museum ook meerdere tijdelijke tentoonstellingen te zien.
In schoolvakanties biedt het museum rondleidingen en workshops aan.
Kijk voor actuele informatie op: https://stedelijkmuseumalkmaar.nl/

Museum Broekerveiling – Broek op Langedijk

Naar een museum saai? Echt niet! Museum BroekerVeiling is een echt 'ontdekmuseum' waar het draait om doen en beleven. Bezoek de diereneilandjes, beleef een veildag rond het jaar 1900, maak een rondvaart, verken het Rijk der Duizend eilanden en leer bij de expositie van alles over tuinders toen en nu. Tijdens de zomermaanden kun je je heerlijk vermaken met klimwanden, een vlot, een klauterbalk over het water en slootjespringen. Tip: neem reservekleding mee. Ook zijn er in elk seizoen ook nog allerlei leuke evenementen. Een bezoek aan Museum BroekerVeiling is een superleuk, actief en leerzaam museum-uitje!
Kijk voor actuele informatie op: https://broekerveiling.nl/

Hollands Kaasmuseum - Alkmaar

17 kilo! Zoveel kaas eten Nederlanders gemiddeld per jaar. Iedereen kent kaas maar hoe wordt het eigenlijk gemaakt? Aten de mensen in de middeleeuwen ook al kaas en hoelang is er al kaasmarkt in Alkmaar? Is kaas gezond en waarom zitten er soms gaten in kaas? Vragen, vragen, vragen … gelukkig kun je in het Hollands Kaasmuseum, gevestigd in het historische Waaggebouw, alles leren wat er maar te leren valt over kaas.
Kijk voor actuele informatie op: https://www.kaasmuseum.nl/

Tip

Wil je er even lekker tussen uit? Boek een voordelige overnachting en geniet in Egmond aan Zee.

Kijk hier voor de prijzen en beschikbaarheid.