3 bieren in Egmond aan Zee

Onze aanraders

Wie van bier houdt is in Egmond aan Zee op de juiste bestemming! Speciaal voor bierliefhebbers  nemen wij jullie in deze blog mee op ‘bier-avontuur’ in de prachtige omgeving van Egmond. Wij hebben de, volgens ons, drie lekkerste bieren uitgekozen die je in Egmond aan Zee kunt proeven. Of je nu fervent bierkenner bent of op zoek bent naar nieuwe smaken, deze bieren zullen zeker niet tegenvallen. Dus laten we op ontdekkingstocht gaan en ontdekken wat Egmond te bieden heeft op gebied van bier! 

We starten bij de basis: bier is natuurlijk voornamelijk afkomstig uit een brouwerij, bijvoorbeeld Brouwerij Egmond. Hier vinden we de Egmondse Tripel, het eerste uitgekozen bier. 

De Egmondse Tripel (7.5 % Vol.) 

Egmondse tripel

Dit is een fantastische tripel en dit bier komt echt van Egmondse bodem. De brouwerij bevindt zich namelijk in Egmond aan den Hoef. Deze krachtige tripel kleurt goudblond als je hem inschenkt in het glas of als het uit de tap komt. Het bier heeft een uitgesproken hoppige bitterheid met bloemige toetsen. Dit zorgt voor een ware smaaksensatie, wat in de smaak zal vallen bij menig bierliefhebber.

Waar is de Egmondse Tripel te proeven of te verkrijgen?
Voor de gehele belevenis van de Egmondse Tripel kun je terecht in het Proeflokaal van Brouwerij Egmond. Daarnaast hebben bijna alle horecagelegenheden binnen de Egmonden dit bier op tap en kan je het bij alle omliggende supermarkten verkrijgen in fles.

We vervolgen onze bierproeverij met de Zilte Zucht, het tweede ‘Egmondse’ bier.

Zilte Zucht (3.8% Vol.)

zilte_zucht
De Zilte Zucht is een bier dat afkomstig is van Brouwerij Egmond maar het staat geheel op eigen benen. Dit bier strekt zijn naam tot eer. Zilte staat voor het woord 'zout', dit houdt echter niet in dat dit frisse bier zoutig smaakt. Het woord 'zilte' refereert aan de zoute kust van Egmond aan Zee. De Zilte Zucht is een licht blond doordrinkbaar speciaalbier met een prachtig laag alcoholgehalte van 3.8%. Deze heerlijke blonde is dus perfect om te drinken tijdens warme zomerdagen aan het Egmondse strand.

Volgens de bedenker van dit bier, is de Zilte Zucht echt gemaakt voor het kustleven en haar’golden hour’. Het is de zucht die je slaakt als je je eerste slok neemt en ontspant.

Waar is de Zilte Zucht te proeven of te verkrijgen?
Dit speciaalbier is bij verschillende speciaalzaken te verkrijgen:

  • ’t Winckeltje (Egmond aan Zee)
  • Kaashuis Tromp (Egmond aan den Hoef)
  • Brouwerij Egmond Winkel (Egmond aan den Hoef)
  • Crêperie Bar (Alkmaar)

Last but not least, zetten wij het biertje ‘’Om de Noord’’ in het zonnetje.

Om de Noord (7,5 %)

OmDeNoord 

Dit is een verrassend stevig bier van hoge gisting. De tonen van fruit, kruiden en hop geven dit amberkleurige bier echt karakter. Om de Noord is speciaal voor Restaurant Natuurlijk gebrouwen. Het bier is niet in de omgeving gebrouwen maar wel alleen in Egmond te proeven en te beleven. Daarom wordt dit NATUURLIJK een nóg specialer biertje.

Waar is Om de Noord te proeven of te verkrijgen?
Om het bier ‘’Om de Noord’’ te proeven kun je bij Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee terecht. Omdat het bier speciaal gemaakt is voor deze horecagelegenheid kun je het alleen daar krijgen. Het bier wordt alleen op fust afgeleverd en kun je dus niet meenemen naar huis.

Er zijn natuurlijk nog veel meer bieren te proeven in Egmond aan Zee, kijk daarom eens  op alle bierkaarten die op de tafels van de gezellige horecagelegenheden staan! Elk bier heeft zijn eigen unieke eigenschap en verdient het om geproefd te worden.

Tip

Wil je er even lekker tussen uit? Boek een voordelige overnachting en geniet in Egmond aan Zee.

Kijk hier voor de prijzen en beschikbaarheid.