5 mooiste plekken in Noord-Holland

Noord-Holland is een van de meest afwisselende provincies. Geniet van de afwisselende landschappen, waai uit aan het strand, bezoek pittoreske steden en duik in de geschiedenis van Noord-Holland. In deze blog tonen we, in willekeurige volgorde, een kleine selectie van al het moois dat veelzijdig Noord-Holland te bieden heeft.

Noordzeekust

Misschien zijn wij een beetje bevooroordeeld maar de Noordzeekust rekenen wij toch echt tot de mooiste plekken van Noord-Holland.

Vuurtoren Egmond aan Zee A

Zo is er in elk seizoen van alles te zien en te beleven. In het voorjaar kun je genieten van de kleurenpracht van de bloeiende bollenvelden. Breng in de zomer een bezoekje aan het strand en geniet van zonne- en pootjebaden. Verbaas je over de prachtige kleuren van het duinlandschap in de herfst. En in de winter is het heerlijk uitwaaien langs de onstuimige vloedlijn.

Zin om zelf te ontdekken wat de Noordzeekust te bieden heeft? Kom naar Egmond aan Zee voor een kort of lang verblijf. Deze gezellige kustplaats is omringd door prachtige natuur en een uitstekende uitvalsbasis om Noord-Holland te ontdekken.

De Rijp

Ooit lag De Rijp, gemeente Alkmaar, aan het Beemstermeer, vanuit dit meer was het mogelijk om naar de Zuiderzee te varen. Zowel door de haringvangst als de walvisvaart was De Rijp een welvarend dorp.

monumenten_de Rijp

Foto: VVV De Rijp

Een dagje De Rijp is voor iedereen genieten. Het is een van de mooiste dorpen in Noord-Holland en heeft dan ook de status van beschermd dorpsgezicht. Ga je het liefst in de omgeving van De Rijp de natuur in, dan is de Eilandspolder een aanrader. Er zijn verschillende mogelijkheden om het gebied per boot te ontdekken. Ook voor liefhebbers van musea en architectuur is er meer dan voldoende aanbod in De Rijp. Na een dag vol activiteiten kun je heerlijk opladen in een van de vele uitstekende cafés en restaurants die het gebied rijk is.

Meer informatie over De Rijp en omgeving

Enkhuizen

De historische havenstad Enkhuizen in West-Friesland was in de Gouden Eeuw een van de meest welvarende steden van Nederland. Het pittoreske Enkhuizen is dan ook rijk aan prachtige plekjes en telt het indrukwekkende aantal van 366 rijksmonumenten! Wanneer je door de stad loopt ervaar je de sfeer van de voormalige Zuiderzeetijd.

Enkhuizen_VisitEnkhuizen

Ervaar de schoonheid van de stad tijdens een stadswandeling of maak een rondvaart door de grachten. Wil je je onderdompelen in geschiedenis en het leven op en rond de voormalige Zuiderzee ervaren? Dan is een bezoek aan het Zuiderzeemuseum absoluut een must! Ook voor eigentijdse genoegens ben je in Enkhuizen aan het juiste adres. In de gezellige binnenstad vind je in de historische panden een leuk en divers aanbod aan winkels, restaurants en terrassen.

Bekijk de website Visit Enkhuizen

 

Noordhollands Duinreservaat

Het Noordhollands Duinreservaat is met een oppervlakte van 5.300 hectare een van de grootste natuurgebieden in ons land.

Fietsroutes(7)

Het gebied omvat duinen, strand, binnenduinrandbossen en wat kleinere natuurgebieden. Het gebied kent een grote verscheidenheid aan plant- en diersoorten. Het Noordhollands Duinreservaat heeft tientallen wandelroutes en vele kilometers aan verharde fietspaden. Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen aan het prachtige en afwisselende duinlandschap.

Om het Noordhollands Duinreservaat te bezoeken heb je een duinkaart nodig. De verkoop van duinkaarten wordt gebruikt voor het beheer én behoud van de duinen.

Bezoek de website van het Noordhollands Duinreservaat

Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een vrij toegankelijk woon-werkgebied én internationale toeristische bestemming. Deze Zaanse buurt, oorspronkelijk opgezet om zo veel mogelijk Zaanse houtbouw te behouden, ademt geschiedenis maar is geen museum; alle panden worden ook nu nog bewoond. Stap terug in de tijd en bezoek dit unieke gebied met houten huizen, werkplaatsen, diverse molens en winkels. Leer alles over oude ambachten en ervaar hoe het leven in de Zaanstreek er in het verleden uitzag.

Belangrijk te weten: de Zaanse Schans is voor rolstoelen / rollators niet overal toegankelijk.

Bezoek voor meer informatie de website van de Zaanse Schans

Tip

Wil je er even lekker tussen uit? Boek een voordelige overnachting en geniet in Egmond aan Zee.

Kijk hier voor de prijzen en beschikbaarheid.