De leukste rolstoeltoegankelijke uitstapjes

In Noord-Holland

Ben je minder goed ter been dan is een zorgeloos uitstapje niet vanzelfsprekend. Dan is het fijn om vooraf te weten of de activiteit of de locatie over bepaalde voorzieningen of faciliteiten beschikt. Bijvoorbeeld een lift, brede drempelvrije doorgangen of een invalidentoilet. In deze blog hebben we een aantal rolstoeltoegankelijke activiteiten verzameld. Sommige activiteiten zijn rondom Egmond, andere activiteiten liggen wat verder weg.

Strand van Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is een heerlijke plek om te verblijven. Er zijn meerdere verblijfsmogelijkheden voor mensen die minder goed ter been zijn. Als je aan de kust verblijft, dan liggen strand en zee natuurlijk voor de hand voor een heerlijk uitje.

duin strand

Ook als je gebruik maakt van een rolstoel is strandbezoek prima mogelijk. Je kunt dan een strandrolstoel huren, door de brede banden van een strandrolstoel zakt deze namelijk niet ver weg in het losse zand. Voor het huren van een strandrolstoel kun je terecht bij BikeMike in Hotel Zuiderduin.

Kasteeltuin Assumburg

Ongeveer 18,5 kilometer vanaf Egmond aan zee

Voor liefhebbers van prachtig aangelegde tuinen uit vervlogen tijden. Op een klein half uur rijden met de auto vind je achter kasteel Assumburg* een prachtige baroktuin.

Kasteeltuin_Assumburg

Foto: Kasteeltuin Assumburg

De 300 jaar oude tuin is in 2011 weer in oude luister hersteld en heeft een boomgaard, rosarium en een groente- en kruidentuin. De boomgaard is echter niet geheel rolstoelvriendelijk. In bezoekerscentrum 'het Koetshuijs' kun je terecht voor informatie, een kopje thee of koffie en er is een rolstoeltoegankelijk toilet.

* Het kasteel is in gebruik als StayOkay en niet toegankelijk voor bezichtigingen

Kijk voor actuele informatie op de website van Kasteeltuin Assumburg.

Stedelijk Museum Alkmaar

Ongeveer 10 kilometer vanaf Egmond aan zee

Het Stedelijk Museum Alkmaar, een van de oudste musea van Nederland, is zeker een bezoekje waard. Naast de vaste tentoonstellingen ‘De Bergense School’, ‘De gouden Eeuw van Alkmaar’ en ‘Victorie! Het beleg in Alkmaar in 1573’ zijn er ook wisselende tentoonstellingen. In de schoolvakanties zijn er workshops voor kinderen van alle leeftijden.

Stedelijk_Museum_Alkmaar

Foto: Stedelijk Museum Alkmaar

Het museum is ook toegankelijk voor minder valide bezoekers en beschikt over een lift, aangepast toilet een twee leen-rolstoelen. De entreehal, tentoonstellingszalen, museumrestaurant en museumwinkel zijn goed te bereiken met rollator, rolstoel en scootmobiel. 

Klik hier voor de website van Stedelijk Museum Alkmaar.

Museum van de 20e eeuw

Ongeveer 36 kilometer vanaf Egmond aan zee

Naar het Museum van de 20e eeuw is wat verder rijden. In ongeveer 45 minuten rij je met de auto vanuit Egmond tientallen jaren terug naar de 20e eeuw. Wat deden kinderen in de jaren 70 van de vorige eeuw zonder TikTok en Snapchat? Aten gezinnen alleen een ‘AVG-tje’, hoe wist je zonder Google Maps de weg te vinden en hoe werd er eigenlijk getelefoneerd zonder mobiel? Het Museum van de 20e eeuw in Hoorn toont hoe het leven er nog niet zo heel lang geleden uitzag.

Museum 20e eeuw

Foto: Facebook Museum van de Twintigste Eeuw

Het museum beschikt over een lift, invalidentoilet en er is ook een rolstoel beschikbaar. Alle zalen in het museum zijn toegankelijk per rolstoel en scootmobiel. Lees hier meer over de speciale voorzieningen van het museum.

Naar de website van Museum van de 20e eeuw.

Museum Broekerveiling – Broek op Langedijk  

Ongeveer 17 kilometer vanaf Egmond aan Zee

Museum BroekerVeiling is een echt 'ontdekmuseum' en leuk voor kinderen én volwassenen kinderen. Ook voor volwassenen is er van alles te ontdekken, beleven en leren. Wist je bijvoorbeeld dat de veiling in Broek op Langedijk de oudste veiling ter wereld is? Beleef een veildag rond het jaar 1900, maak een rondvaart, verken het Rijk der Duizend eilanden en leer interessante weetjes bij de exposities.

Museum_Broeker_veiling03

Foto: Museum Broekerveiling

BroekerVeiling is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn meerdere rolstoeltoegankelijke toiletten en zowel het museum als de veiling kunnen worden bezocht met de rolstoel. Ook activiteiten zoals de rondvaart en het meedoen aan de veiling zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Bekijk de actuele informatie op de website van Museum Broekerveiling.

Tip

Wil je er even lekker tussen uit? Boek een voordelige overnachting en geniet in Egmond aan Zee.

Kijk hier voor de prijzen en beschikbaarheid.