Wat te doen met slecht weer

Ook met minder goed weer genoeg te doen!

De vakantie is geboekt, de koffers zijn gepakt. Hier heb je al tijden naar uitgekeken. Lekker er even tussenuit.  

Net voordat je op reis gaat bekijk je nog even de weersvoorspelling voor jouw vakantiebestemming en kom je erachter dat de aankomende vakantie toch niet zo zonnig wordt als je je had voorgesteld.
Maar dat mag de pret niet drukken. Want hoe dan ook, je gaat een heerlijke vakantie tegemoet. Want ook met slecht weer is Egmond prachtig. En er zijn genoeg dingen te ondernemen in en rond Egmond met vervelend weer.

Je doet de gordijnen open van de accommodatie waar je verblijft; en ja, de weersvoorspellingen kloppen … stormachtig weer. De Noord-Hollandse kust is ook met slecht weer echt een aanrader voor iedereen. Eigenlijk in elk seizoen is het prachtig aan de kust. Het is natuurlijk wel de vraag of jij van deze weeromstandigheden houdt. Ben jij een type die de regenjas uit de koffer trekt en de storm trotseert of maak je liever een leuke planning met binnenactiviteiten? 

sweater-01

Wat je ook leuk vindt, er is altijd genoeg te doen. In de wijde omgeving van Egmond vind je genoeg activiteiten die zich binnen bevinden. Wil je toch liever in de buurt blijven van je accommodatie? 

Ontspanning in Hotel Zuiderduin

Hotel Zuiderduin, een van onze partnerhotels, biedt een unieke bowlingbaan aan met lichtshows en een discovloer! Voor jong en oud natuurlijk een sportieve ervaring en leuk voor het hele gezin om de strijd met elkaar aan te gaan. Daarnaast bevindt zich in Hotel Zuiderduin ook een heerlijk verwarmd zwembad met whirlpool! Ben je aan nog meer ontspanning toe? Hotel Zuiderduin biedt ook een prachtige wellnessaccommodatie aan, genaamd Zenmoodz. Daar vind je o.a. Finse sauna’s, Japanse baden, een stoombad, lounge sauna, zoutsauna en een infraroodcabine. Genoeg om dus helemaal zen te worden. 

Lucky Strike Bowling 

Het is altijd leuk om met elkaar te gaan bowlen. In Hotel Zuiderduin vindt je acht moderne bowlingbanen met gezellige muziek en mooie lichteffecten. Het is aan jou of er een echte competitie van gemaakt wordt of dat je vooral een gezellige middag of avond wilt hebben.

bowling-banner-blog

Brouwerij Egmond

In Egmond aan den Hoef bij Brouwerij Egmond kun je een leuke rondleiding boeken en kennismaken met de wereld van mout en granen. De rondleiding wordt gegeven door vrijwilligers, deze vrijwilligers praten vol passie over het vak. Een leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat je daarna ook het bier kan proeven. Want bij zo’n prachtige bierbrouwerij hoort natuurlijk ook een proeflokaal.

brouwerij-01

Escape room Egmond

Heb je niet zoveel met bier? Of ben je met kinderen op stap? In hetzelfde dorp waar de bierbrouwerij zich bevindt, vind je een escape room. Dit is met slecht weer ook een leuke oplossing om jezelf te vermaken. Avonturium heeft meerdere ‘rooms’ en is voor iedereen een spannende beleving. Daarnaast bieden ze ook verschillende arrangementen aan met een hapje en een drankje. Dit is voor jong en oud leuk! De escape rooms zijn te betreden vanaf 8 jaar.

In de bredere omgeving

Pak je toch de auto om eropuit te gaan of vind je het niet erg om met het openbaar vervoer op stap te gaan? In de nabije omgeving vind je de stad Alkmaar. Alkmaar is een historische stad waar je heerlijk kan shoppen. Daarnaast vind je daar ook de prijswinnende bioscoop VUE, heerlijk om lekker weg te zakken in een bioscoopstoel met een bak popcorn en een film te bekijken. In Alkmaar vind je ook interessante musea, waaronder het kaasmuseum. Hier wordt op een speelse manier verteld, hoe kaas nou eigenlijk wordt geproduceerd. Van de koe naar de winkel. Ben je nieuwsgierig geworden naar meer musea in de omgeving? Lees dan hier de blog over de verschillende kindvriendelijke musea in de Egmondse omgeving.

Tip

Wil je er even lekker tussen uit? Boek een voordelige overnachting en geniet in Egmond aan Zee.

Kijk hier voor de prijzen en beschikbaarheid.